måndag 11 april 2011

Godmorgon nya vecka

Dags för en ny vecka och jag inleder detta med en fet förkylning. Men idag blir det vila så hoppas att det gör susen:)

Har varit hos hästarna på morgonen och promenerat Calle. Det var nämligen så att när jag borstade honom så upptäckte jag att hans kastanjer har trillat av  helt, att han är varm och lite svullen på "överarmarna" samt har ett litet sår på varje ben. Paniiiiiilk!

För er som följt bloggen länge så vet ni om att han hade allvarlig rasp förra vintern. För er som inte vet kör jag en kort sammanfattning.

Förra vintern fick Calle rasp på kotorna som sedan spred sig upp på överarmarnas baksida och gjorde att han tappade all pälsen + att huden sprack upp innifrån. Detta gjorde såklart att det blödde och vätskade sig ganska mycket. Fick behandla honom med metacam som är antinflamatoriskt för att minska den svullnad som fanns samt minimera risken för mer svullnad (då hade huden spruckit ännu mer). Smörja med Fucidinsalva i 3 veckor och behandla med penicillin (sprutade honom) i 2,5 vecka. Var inte alls kul! Stackaren. Fick skritta honom det första på morgonen för att få igång cirkulationen så att han inte skulle svullna. Samt skritta det sista vi gjorde på natten innan det var läggdags.
Vi gjorde en odling på det och det visade sig vara en egen jästbakterie som alla hästar har naturligt. Men nu hade den fått extra fäste och överutvecklats. Inget som smittade eller så.

Blev såklart rädd att det var en ny släng av denna skit som kommit tillbaka! Ännu har inget brutit ut okontrollerat så jag håller tummarna för att det håller sig i skack och försvinner.

Pratade med veterinär Cilla och åkte till Apoteket för att köpa koksaltlösning att tvätta med och handsprit att ta på sina egna händer innan tvätt.
Håll nu tummarna för att det bara var en tillfällighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar