tisdag 19 april 2011

Linementa

Pior-Ior fick träffa en Equiterapeut när han var hos veterinären som kollade igenom honom och så där. hon hittade en punkt i halsen där han var väldigt spänd. Han har förmodligen alltid gått och spänt åt sig där i den sidan då det verkligen är STENhårt när man trycker på det. Inget som kommit över en natt alltså. Men det är ju bra att veta om det för då kan man ju försöka hjälpa till så gott det går. Därför ska han nu under igångsättning strechas igenom ordentligt i halsen (han ska ju bara skritta så det är ju perfekt att passa på) samt linementas och liksom masseras på den spända punkten.

Equiterapeuten rekomenderade detta linement till honom. Det är alkoholbaserat vilket gör att det mycket enkelt "sjunker in" och inte lägger sig enbart uppe på pälsen. Det är alltså inget massagelinement direkt.


Eftersom att jag alltid smörjer in med bara händer och det typ är omöjligt att skölja bort så har jag nu testat effekten själv. Måste säga att detta är ett väldigt skönt linement. Det är lagom kallt och känns väldigt skönt.

Har kollat på Svenska Ridsportsförbundets hemsida angående karenstider och det är faktikst 0 h på detta! Stoooort +!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar