söndag 24 juli 2011

Dagens ridning i ord

Vi började alltså rida fram (konstigt va?!) och redan då kändes Sigge väldigt fin. Han svarade väldigt bra för skänkeln, hittade formen fint och kändes väldigt genomriden. Mycket behagligt. Framförallt galoppen var väldigt trevlig.

Började sedan hoppa fram och tänkte bara på att fortsätta vara bestämd även sista två galoppsprången. På klossen var det inga problem och inte ens ett litet stopp som det alltid brukar bli första gången han hoppar. Sedan gick vi över till att hoppa den raka linjen lågt (den var 21,5 m). Vi tänkte börjat med att bara dutta igenom på typ 5-6 galoppsprång. Lite lagom sådär beroende på hur dom hoppade. Sigge började vingla och ville smita vid  sidan första gången (var smilegubbar under hindret) men var bestämd så bara red på och då hoppade han. Vi kom ju lite fel då såklart men kände att han inte skulle få smita och då fick han minsann lösa problemet själv vid hindret. Det var ju så lågt. Blev då 5 galoppsprång. Sedan råkade jag visst rida på lite väl mycket. ¨Råkade bli 4 galoppsprång;)

Jag valde att inte hoppa så mycket utan att istället höja lite för att få några högre språng i kroppen. Det har blivit mycket fokus på att hitta känsla och få upp lydnaden på honom= små hindre (typ max 110) men nu ska vi ju tävla så vill gärna fått lite högre språng i kroppen.

Sista två svängarna låg väl på ca 130 och det kändes väldigt roligt. Har inte hoppat högt på länge och inte alls med Sigge men det kändes sååååå kuuuul!!!
Han är duktig den där Sigge.

Dock måste jag fortsätta med att arbeta på att hitta en lagom galopp. Idag var han ju bärig och super i handen och då får jag  inte rida på för mycket. Vi kom lite nära några gånger just pga det men det är bättre på det hållet:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar