söndag 4 september 2011

Lasttränat

Vi körde en intensivkurs i lastträning för Filippi nu under helgen och därför blev det lastning idag med. Vi testade först att bara stå vid sidan om och att han skulle gå på men det gör han såklart inte. Så fort vi tog upp linorna däremot så traskar han på som ingenting... Vi backade då ut, gick runt igen och på igen. Nemas problemas. Sedan tog vi ut honom och skulle testa med lina på bara ena sidan. Då skulle han såklart gå åt sidan. Vi tog upp linan och han transkar på.

Hur smart är han egentligen? Man kan ju undra:P Saken är den att vi aldrig har behövt "trycka in" honom med linor utan så fort man tar upp dom så går han rakt in. Tror att han gick emot linan första gången vi testade och då stod jag bara rakt upp och ned och höll linan sträckt så att han kände att det tog stopp där på sidan. Sedan har han full respekt för att det inte fungerar att gå åt sidan och går då rakt på.

Men samtidigt tycker jag nog ändå att han borde gå rakt på från början då han egentligen inte alls är rädd eller uppjagad utan bara ska bestämma själv.

Aja, nog babblat om detta:) Han var i alla fall duktig idag:)

1 kommentar:

  1. En film skulle vara kul och se när ni lastar:)!!!

    SvaraRadera