fredag 23 september 2011

Uteritt

så här fin fick Sigge vara på vår uteritt i morse:) Körde på hemmaskydd från Eskadron, träns och förbygel Dyón, schabrak Lamicell Mirage, sadelgjord Eric Le Tixerant, stigbyglar+stigläder från Soft Up, Sadel Prestige Versailles och skrittäcke från Hööks.

Vi hade planerat en uteritt idag så här dagen innan tävling. Bara lite lagom och han var väldigt duktig. Använde rösren ganska mycket så vågade han sig förbi alla otäckingar som kan ligga gömda i buskarna:P

Och angående tävlingen. Det blir tävling för vår det. Det är så här att en häst i ridskolestallet har blivit snuvig och sjuk vilket befarades vara kvarka. Hela anläggningen blev isolerad (inte Afvelsgärde där jag står) och vi får alltså inte rida där. Direkt när jag fick höra detta ringde jag veterinär och frågade om vad som gällde för oss med att åka iväg pch så. Då hade veterinären inte varit ute hos den sjuka hästen och därmed inte kunnat ta prover eller heller göra en bedömning. Då rekomenderade hon att inte åka iväg. Dock har detta ändrats nu då provsvar kommit som visar att det inte är kvarka utan någon annan bakterie som inte är lika allvarlig. Nu står det klart och tydligt på klrk.se att vi som står på Afvelsgärde inte är isolerade och där med också får åka iväg för tävling och träning. Däremot får vi inte rida på anläggningen tills på fredag nästa vecka.

Så nu var det utklarat och jag kan alltså med gott samvete åka iväg och tävla:)

2 kommentarer:

  1. Har du inte läst i TR om smittor:
    Ansvar Ryttare som ska delta i tävling i Sverige respektive i
    internationell tävling är skyldig att se till att:
    7.1 hästen ej under de senaste tre veckorna före tävlingens början,
    visat några tecken på smittsam sjukdom.
    7.2 hästen under de senaste tre veckorna före tävlingens början,
    icke varit uppställd i stall, där smittsam sjukdom så vitt ryttaren
    vet förekommit ej heller i stall där misstanke om sådan sjukdom
    förekommit.
    Ni har ju feber och smitta i ert eget stall?! Antar att du inte känner till detta eftersom du tror att det är ok att tävla i helgen.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Är en av dina sadelstroppar på sadeln tunnare`
    Mvh Julia

    SvaraRadera