måndag 21 mars 2011

Red Ior-Pior ganska tidigt i morse. Började i lilla ridhuset eftersom att stora skulle harvas och när det var dags för byte lyste solen så fint så jag testade grusbanan lite. Den var väldigt hård på vissa ställen men också bra på vissa delar så vi stannade kvar ute en stund och jobbade klart.

Han gick väldigt bra idag måste jag säga. I början när jag red honom (för massa månader sedan) gillade han att gå i ett ganska långsamt tempo och lulla runt så då fick jag rida på honom hela tiden för att starta igång honom. Ju längre tiden har gått så har han fått mer och mer bjudning själv och nu måste vi jobba på att få tillbaka honom istället. Fast hellre på det hållet:)

Så idag så red vi ganska mycket samlat arbete för att behålla trycket men inte älga iväg så värst. Så vi red mycket samlade små volter där han verkligen fick sätta sig på rumpestumpen. Han tyckte allt att det var lite jobbigt men samtidigt roligt för han kämpade på och frustade rejält men med öronen spetsade hela tiden.

Tror bannemig alla tävlingshästar blivit liiiite gladare nu när tävlingarna satt igång igen. Tycker minsann att det känns så:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar