tisdag 30 augusti 2011

Gymnastik

Sigge har ju inte gått ordentligt på ett par dagar så idag var det definitivt dags för ett pass med markarbete igen:) började med att bara jogga fram honom i både galopp och trav i en låg, väldigt fri form där han bara fick komma igång i kroppen. Han frustade och frustade. Jag tänkte bara på att sitta lite lättare i sitsen och ha lite längre tyglar. Med andra ord vara supermegalätt i handen och rida med benen.

Sedan körde vi på med lite skrittjobb. Där fokade vi på att han skulle vänta, hitta formen och hålla sina bakben på rätt ställe under kroppen. Där kändes han efter några öppnor och slutor väldigt fin. Hoppade då över traven eftersom vi har lite svårt för den och gick på galoppen direkt. Där blev han lång och lite låg och tung då försökte bara jobba på i ett lite friskare tempo med mycket ben och i detta göra öppnor för att få loss honom lite. I slutet kändes han riktigt fin och rund igen.

Man känner sig så nöjd när man fått igenom arbete och gått från att kännas otrevligt till trevligt! Imorgon ska vi rida ett markarbetespass igen och fortsätta på dagens arbete och rida förvänd galopp igen tänkte jag. Var länge sedan och det gav ju finfina resultat sist. Det är bra i både stärkande och lösgörande syfte:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar